Răspuns: Da.

În majoritatea cazurilor emailul intră în categoria date cu caracter personal.

Datele cu caracter personal sunt definite de GDPR ca „orice informație referitoare la o persoană fizică identificată sau identificabilă.”

Această definiție largă include adresele de e-mail de serviciu care conțin numele partenerului de afaceri sau orice informații de contact de afaceri legate de o persoană, cum ar fi: numele, titlul postului, compania, adresa comercială, numărul de telefon al serviciului etc.

În schimb, în categoria de ”date personale” nu sunt incluse nume generice de afaceri, adrese de afaceri, adrese de e-mail generice sau orice alte informații generale despre afaceri, atâta timp cât aceste informații nu au fost legate unui individ.

De exemplu, „John.Smith@numeOrganizație.com” este considerat că intră în categoria „date cu caracter personal”, în timp ce „contact@numeOrganizație.com” nu intră în categora „date cu caracter personal”.

Răzvan Petrea – avocat Timișoara

Programează o întâlnire cu un avocat

Credem că a venit momentul să punem lucrurile în mișcare. Primul pas este completarea formularului de mai jos, mai simplu decât atât nu am reușit să o facem. Încercăm să facem cât mai simplu primul pas către rezolvarea problemelor dvs. juridice.